La nostra càmera preferida per a una producció audiovisual

AUDIOVISUAL BARCELONA
La nostra càmera preferida.

Quina càmera necessita cada projecte audiovisual? 

Un dels elements a valorar quan iniciem un projecte audiovisual és quina càmera i òptiques utilitzarem.  

Tindrem en compte varis factors. El primer és la qualitat de la imatge que  ens vindrà determinada per el destí final del producte. És a dir, si va a TV o serveis d’streaming VOD, Internet, xarxes socials, cinema, …

Aquí es quan depèn el format en que podran gravar (raw, logarítmic, h264…) per a poder fer una bona postproducció i la resolució que necessitem (HD, 4K, 6k, 8k).  

En segon lloc, tindrem en compte la rapidesa i velocitat en rodatge que ens pot  donar una càmera amb més funcions automàtiques o bé una càmera  cinematogràfica on necessitarem uns 30-45min per muntar-la i requereix d’ajudant  i auxiliar de càmera. 

Per contra una càmera tipus DSLR amb un zoom la podem  tenir llesta simplement en treure-la de la funda. 

I les òptiques…  

AUDIOVISUAL BARCELONA
La importancia de las ópticas

Cada fabricant té el seu sistema d’òptiques, per tant, al elegir les òptiques o la  càmera òptima per a cada projecte també s’ha de tenir en compte aquest factor.  La elecció de les òptiques en molts casos és determinant per a definir el Look del  projecte. També la rapidesa en el rodatge: no serà el mateix tenir un súper-zoom  per a fer seguiments de jugadors en un partit de futbol que treballar una bodegó  amb òptiques macro. Els factors claus en la presa d’aquesta decisió son si volem  treballar amb òptiques fixes o zooms. Quina muntura tenen aquestes òptiques. Si  volem fer l’ús de l’autofocus. L’àmpli rang de preus també és clau en aquesta  decisió.

Opcions sobre la taula  

Audiovisual Barcelona

Els 4 fabricants amb els que acostumem a treballar son Sony, Arri, Red, i Canon.  Si és cert que cada fabricant té els seus pros i els seus contres, actualment Arri és  la que ens ofereix els càmeres amb millors prestacions a canvi d’uns preus elevats  i una funcionalitat justa. Les càmeres Red les escollirem principalment quan  necessitem molta resolució (8K) per a VFX de postproducció o per a fer càmera  lenta.  

ARRI / SONY / RED / CANON

La nostra preferida  

Sony està despuntant cada vegada més en el sector i ens ofereix a uns preus més  competitius que els anteriors uns estàndards de qualitat molt dignes comparant los amb els seus rivals i alhora una versilitat pel que fa a l’ús de l’equip que no te  rival. És per aixó que en molts dels projectes escollim la nova Sony FX9 com a  càmera òptima.

Alguns exemples del nostre treball amb ella

Full frame, la gama de color de la Venice, el millor autofocus del  mercat i la practicitat de la Fs7 la fan la gran triomfadora en gairebé tots els  projectes audiovisuals per TV, continguts per Internet, documentals, videoclips.

AUDIOVISUAL BARCELONA

La càmera no va sola  

Tant important és la càmera com la resta d’accessoris que l’acompanyen. Es  fonamental escollir els més adequats en cada situació.

El mattebox (para-sol o  portafiltres).

Els filtres de càmera, si només necessitem ND’s (en molts casos ja els  podem trobar a les càmeres incorporats) o si volem utilitzar altres filtres artístics.

El  mando de foco, aquest pot ser mecànic o inhalambric.

Audiovisual Barcelona

Els monitors son bàsics.  N’acostumarem a tenir 3 o 4. Un a càmera per al operador, un altre per al ajudant  de càmera per a fer el foco i també un bon monitor gran per al client i el director. 

Evidentment cada rodatge te les seves particularitats i ens adaptem sempre a  cada situació. El sistema de transmissió de vídeo inhalambric (un Teradek) també  és bàsic si no volem tenir cables per tot arreu i la càmera “lligada”.

AUDIOVISUAL BARCELONA

Targetes de  memòria, bateries, etc… i ja dedicarem un un altre capítol a parlar de trípodes,  easyrigs, gimbals, tràvelings, camera-cars, etc

A una productora audiovisual i als cineastes els falta un servei de rodatge complet que redueixi les tasques de producció. Al mateix temps, fa que el rodatge sigui més eficaç i ràpid gràcies a tenir tot el material del set, ben organitzat i fàcil de descarregar de la furgoneta.

ONSET RENTALS

On Set Rentals va néixer de la unió de professionals del sector audiovisual.
A partir d’aquí estudiem quin material és el que dóna solucions a més situacions de rodatge i creem una furgoneta personalitzada.

El servei de lloguer d’equips inclou d’una gran varietat de kits complets de càmera, objectius i accessoris, la furgoneta i el conductor.

Arribem directament al set sense necessitat de carregar i descarregar els dies anterior i posterior.

El conductor estarà present durant tot el rodatge, tant per als canvis de localització com per ajudar a descarregar i carregar el material.

Incloent-hi material de producció

Incloem molts serveis addicionals per facilitar tota la producció en l’infraestructura del set. Ho posem tot al Set.

Walkie Talkies, taula, cadires, carpa 3x3m, kit de primers auxilis, extintor, mirall de maquillatge amb llums, cafè amb Nespresso, …

Les contamos en 5 puntos, la importancia del Video en el Marketing de contenidos.
Productora audiovisual Barcelona
COVID: UN ABANS I UN DESPRÉS A LA PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL